9.1.2014

Kerro se kukkasin, ja jouluale


Vuosi vaihtui - ja vettä sataa. Parahinta ja raikasta alkanutta vuotta siis kaikille meille!

Mutta katsaus vielä jouluun, ja joulun kukkasiin, jotka mulla ensinnäkin ovat elossa, ja toisekseen ne eivät kyllästytä millään muotoa.
Yksikin on vasta nupussa...




Amaryllis - kolmen euron ostos tavaratalon joulunavajaispäivänä osoittautui iloiseksi yllätykseksi.
Keskikäytävällä oli tyrkyllä vielä muutama tarjousamaryllis kun sen siitä ohimennen nappasin. Enpä olisi arvannut, että yksivanaisen kukittua (ennen joulua) pukkaa vielä kaksi vanaa lisää, nyt toinen niistä alkaa nuupahtaa hiljookseen. Ja miten nätti se on, valkoisella pohjalla punertavia viiruja...

Ennen joulua kukkivat etuajassa joulu/pääsiäiskaktus punaisin kukin seuranaan uusintakukintaan innostunut orkidea. Jouluna kaktuksesta taisi olla vielä pari kukkaa jäljellä, orkidea sen sijaan pitää kukkansa suht kauan.

Aivan joulun alla mukanani kotiin pääsivät perinteiset joulutähdet, valkoinen ja punainen. Ja heti joulun jälkeen mukaan lähti vielä yksi punainen tähti, poistomyynnin hintalappu oli 0,50/kpl.

Jos mulla joku tietty "kukka" on joka joulu, niin se on sypressi.
Ensin oli yksi ulkona peltiruukussa, mutta - taas kerran - toinenkin ilmestyi joulun jälkeisestä alesta, taisi maksaa 2,-.
Mä tykkään näistä vihreistä, missä ei ole kimalluksia spreijattu pintaan.
Näitä mulla on ollut jouluisin niin kauan kun niitä vain on ollut saatavilla.

Ja se, mikä vielä antaa odottaa kukkiaan on jouluruusu. Kohta näyttäisi nuput kyllä aukeavan.

Vain yksi puuttuu joukosta, hajusintti siis hyasintti. Yksi sellainenkin on tavannut olla sypressin lailla... Vieläköhän joulukkia olisi jossakin poistomyynnissä :)

Ja nämä kaikki ovat itsehankittuja. Mies sanoi, että on jättänyt joulukukkahankinnan sikseen, kun niitä näyttää ilmestyvän ilman hänenkin panostustaan :)

Hankin pari muutakin kukkaa jouluksi: äidille vein valkoisen jalopuikkokämmekkä-orkidean - siinä olikin muheva määrä kukkasia. Tädille vein punaisen amarylliksen, tosin ei silloin vielä ollut auennut, mutta eiköhän väri osunut oikeaan.

Joulukuusikin menisi joulukasvista, mutta en sitä nyt kuvaa tänne.
Niin, meillä se on vielä framilla juhla-asussaan. Nuuttina sitten hyvästellään.

Joulualesta edellämainittujen kukkivien lisäksi ostoskoriin on päätynyt muutama joulukuusenkoriste, ja parit valot... ;)

Ja sitten ensi vuodeksi joulukorttimateriaalia:


Tiimari kun lopettaa toimintansa ja aloitti osassa liikkeitä loppuunmyyntialet jo ennen joulua, niin kuvassa tulos miten mulle kävi kun puolivahingossa osuin yhteen niistä. Kyllähän sitä muutama arkki sitä sun tätä mukaan lähti.
Harmillista kyllä tuo Tiimarin kohtalo.

Olisikohan tässä viimeinen juttu menneestä joulusta :)

Viime vuodesta vielä sen verran, että olipa mukava vuosi: reissujakin oli kaksin kappalein: Egypti pyramideineen ja Luxorin nähtävyyksineen, Rooma tallusteltu kera tyttökerhon, keiden kanssa synttärijuhliakin vietettiin mennen tullen, ja kaikkea muuta mukavaa summa summarum. Sukunimikin vaihtui :)

Mutta nyt on jo uudet jutut vahvasti mielessä, ja työn alla: ollaan pari päivää purettu eteistä, ja huomenaamulla kaupoille ostamaan raksatarvikkeita.
Ja yksi sisäkattoremppakin pitäisi saada alulle... Mukavasti kuluu siis nämä vapaapäivät, ja joka välis on kiva karistaa remppapölyjä ja käydä tienaamassa lisää sitä rempparahaa :)


4 kommenttia:

  1. Ihania,ihania joulukukkia sinulla. Minunkin suosikki on Amaryllis,joulukukista siis ja hyasintti sen huumaavan tuoksun vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukkaset ovat aina ihania, kaikki tyynni.
      Hyasintin tuoksuttelu taisi jäädä nyt tältä joulunajalta - ei tullut vastaan eilenkään kaupoilla käydessäni :)

      Poista
  2. Kauniita kukkia! Amaryllis on mulla kanssa ykkönen, nyt harmitti kun en hankkinut jouluruusua ... oli eka joulu, kun aloin ajattelemaan sitä! Miksen toki voisi hankkia sitä vieläkin, Kristalla voisi ollakin! On se Tiimarin loppuminen harmi juttu. Sekin harmitti, kun en ole kertaakaan ollut lähikaupungissa just silloin, jolloin sen ovet olisivat olleet auki. Aina pitäisi olla tarvikkeita odottamassa inspiraation H-hetkeä. Hyvää loppuvuotta, tulkoot tästä vuodesta tosi kelvollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amaryllis on niin näyttävä, ettei ihme, että se on monen suosikki.
      Ja jouluruusun ehdit hankkia vielä hyvinkin - mullakin vasta eka nupuista on aukeamassa.
      Tiimari kamaa saa kyllä nykyään kaikista kirjakaupoistakin, mutta silti harmi edelleenkin :o
      Tosiaankin, kelvollista loppuvuotta sinne ja tänne :)

      Poista