28.4.2013

Vielä vähän pyramideja - syötäviä sellaisia :)

Mä en nyt pääse tästä aiheesta yli ollenkaan, mutta josko tämän postauksen jälkeen aihe vaihtuisi... :)

Siis, pidettiin toissa lauantaina reisun jälkeen pienet kekkerit perhepiirissä erinäisten tapahtumien johdosta, ja tytär sanoi, että hänkin voisi leipaasta jotakin. Noh, heitin ajatuksen pyramidikakusta, ja tällaisen hän sitten toi tullessaan :)


Pohjan hän oli soveltanut banoffee-kakusta, eli irtorengasvuokaan keksimurupohjan päälle banaaniviipaleita, ja näiden päälle maltillisesti kinuskikastiketta. Kermavaahto-turkkilaisen jogurtin sekaan liivatteet (tiivisti kakun) ja massa vuokaan.
Lopulta pyramidituunaus: päällimmäiseksi keksimurukerros (hiekkaa, autiomaata) ja ne pyramidit, jotka muotoiltiin aikapulan vuoksi valmiista sitruunakakusta.
Niin tuli ihana kakku ja reissuteemaan sopiva :D

Alla sitten oma tekemä, muuten oli samanlaisella ohjeistuksella, mutta turkkilaisen jogurtin sijasta laitoin jääkaapissa ollutta mascarponea kermavaahdon sekaan. Variaatioiden määrä on rajaton!
Kovasti oli tykätty tämäkin, ja kun kinuskia laittaa säästeliäästi, on tämä raikas kakku.



Oikeanmoisen banoffeen-ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, tässä yksi:

260 g LU Bastogne Kandikeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)

Pinnalle:
muutama LU Bastogne Kandikeksi murustettuna
2 banaania viipaleina
mintun- tai sitruunamelissan lehti

Aloita keittämällä tiivistemaito.
Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan.
Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy.
Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää keittämisen aikana vettä tarvittaessa.
Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista.

Ota muutama keksi sivuun koristelua varten.
Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irotpohjavuoan pohjalle.
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja halutessasi ripauksella sokeria.
Levitä päälle kermavaahto.
Irroita Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille.
Koristele hieman ennen tarjoilua banaaniviipaleilla ja mintun- tai sitruunamelissan lehdillä, sekä karkeaksi murustetuilla kekseillä.

2 kommenttia:

  1. Ymmärrän erittäin hyvin, ettei pyramideista noin vain eroon pääse. On se ollut sellainen kokemus, jota ei edes joka aivosolu tajuakaan, miten kaikki ne ovat aikoinaan rakennettuja. Ihmismielelle niin iso asia. Taisitte keksiä kyllä uudenuutukaisen kakunmallin! Egyptinkakku. Tai sen nimi voisi olla Epytki.

    VastaaPoista
  2. No niin olen todennut, ettei se pyramidikokemus ihan hevillä unohdu :)
    Juu, epytkin pyramidikakku :)

    VastaaPoista