8.4.2014

Ruoka, murkina, ape, eines, eväs...


Ruoka - välttämätön paha, paheista välttämättömin tai vain silkkaa nautintoa. Mitä kenellekin ja mitä milloinkin.


Maa-artisokkakeitto










Perunamainen maa-artisokka keittyy nopsaan ja mukautuu ilman kummempia lisukkeita pehmeäksi sosekeitoksi.
Keiton seurana oli tyypillisen ilmakuivatun kinkun sijaan rieskaan käärittyä parsaa.

500 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
pippuria (valkopippuri)
Kuori ja paloittele maa-artisokat.
Mausta keitinvesi suolalla ja pippurilla - keitä kypsiksi.
Soseuta hieman, lisää kerma ja soseuta sileäksi.
Lisää loraus maitoa, jos keitto on liian paksua.


Italialainen ilta ja antipastot


Taannoin kokoonnuimme Rooma-reissun jälkitunnelmissa (1/2 vuotta väliä), ja illan ehtoisa emäntä oli laittanut meille muun muassa teeman mukaisia antipastoja tarjolle... Hyvää!


Suklaatuorejuustokakku a´la Sweet Vaasa


Lisää Suomen paras leipomo -kisan antimia, kun tyttö tilasi kyseisestä kahvilasta suklaisen tuorejuustokakun mumman synttäreille maaliskuussa. Gluteeniton kakku sopii hyvin vilja-allergiselle ja kaikille muillekin! Näyttävän näköinen, vai mitä?


Eilen tämä täällä teki päivänsankarille pikkuriikkisen kakun, suklainen kakkupohja, tuorejuustoa, mansikkaa...
Se meni jo, ilman kameran läsnäoloa... :)

Viime viikonloppuna kupsehdimme pari päivää Kuopiossa - pari oikein taidokasta ruoka-annostakin saimme. Harmi, etten muistanut kuvata... Pienen muikkukalakukon ostimme mukaan - pakkaseen meni.



2 kommenttia:

  1. Maa-artisokkakeitto...en ole varmaan koskaan maistanutkaan! Kiitos ohjeesta, vaikutti mukavalta! Ja tuo suklaakakku...ei tarvi edes kysyä maistuiskos tännekin. Harmittaa, etten koskaan maistanut kalakukkoa tai muikkukukkoa silloin vielä, kun söin (sai syödä, tietämättömänä keliakiasta) ja nyt on turha edes maistellakaan. Harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla maa-artisokkaa - eihän sitä tiedä ennen :) Netistä löytyy paljon ohjeita, perunaakin lisätään monissa, mutta maku muuttuu sitten muuksi.

      Vaikka kalakukko on perinneruoka - en oikein innostu sen paksusta ruiskuoresta, mutta nyt Kuopion reissulla sain hyvin laitettua = kuori oli rapsakaksi lämmitettyä ja sisus muhevaa. Sä voit toki sitä sisusta syödä, on sekin muhevoitunut siellä kuoressa erinomaiseksi. Muikku- ja ahvensisus on mun mieleen. Lanttukukkoa en ole koskaan maistanut, ja mitä niitä on...

      Poista